29.08.2009 NOMEkokeissa Valkealassa...

Tämän vuoden kolmas NOMEkoe järjestettiin Verlassa, järjestäjänä Kaakon Noutajakoira yhdistys...Kiireessä ajeltiin aamulla koepaikalle,starttinumeromme oli 26...tai siis Juhan ja Nanan numero oli Ilma oli aurinkoinen ja kisapaikalla oli jokseenkin "riehakas" tunnelma...siitä kiitos paikalla olijoille. Kokeen tuomari oli Vesa Hietikko 

Koe alkoi kaksoismarkkeerauksella jotka Nana suorittikin mallikkaasti, tuomarin sanojen mukaan"selviytyy tehtävästä helposti"

        

               

Seuraavaksi piti olla vesiohjaus.Lainatakseni tuomarin lausuntoa" ei kuuntele ohjaajaansa, että tehtävä voisi onnistua"  

                   

Sitten kohti hakuruutua " Koiran hakutyöskentely rajoittuu pääsääntöisesti alueen etuosaan, jonka vuoksi hakutyö jää tehottomaksi" tässä kohtaa kyllä syytän sitä tavia mikä jäi noutamatta sieltä ohjauksesta..Nana pyöri ympyrää, kun ei osannut päättää mistä hyppäisi hakemaan sen linnun.

       

Palautteessa Hietikko kertoi, että riistan käsittely siltä osin kun näki oli hyvä.. Nana pysyy hyvin paikallaan laukauksen aikana,mutta voisi seurata ohjaajansa paremmin siirtymä vaiheessa. ja yleisvaikutelma oli "Työskentelyhaluinen koira, joka suorittaa hyvät paikallistamistehtävät. Ohjaustehtävän epäonnistuminen sekä haun tehottomuus pudottavat koiran pois palkinnoilta AVO 0.